Шест години затвор за мъж, застрелял клошар в Търново

Мартин Гроздев може да обжалва присъдата в Апелативния съд

Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим е присъдата за Мартин Гроздев от Велико Търново за извършено убийство. Гроздев е признат за виновен за това, че на 29 юни миналата година на ул. „Магистрална” в старата столица, умишлено умъртвил Красимир Маринов на 59 г. от Полски Тръмбеш, чрез използване на пистолет.

Признат е за виновен и за това, че в период от неустановена дата до злополучния ден държал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има разрешение. Той разполагал с сигнално-газов пистолет и боеприпаси.

Ден преди кървавата драма, в дома на обвиняемия Мартин на гости дошли съседи, с които се почерпили с ракия. След като мъжете си тръгнали, Гроздев също излязъл от дома си, като взел със себе си и притежавания от него пистолет. Обвиняемият тръгнал към паркинга пред магазин „К2”. Между паркинга и кръстовището, в стая, оформена край транспортен вход - „тунел” към складовата база, се бил настанил и живеел пострадалия мъж, който бил без дом. Двамата се познавали отдавна, като преди няколко години имали конфликт.

Обвиняемият и пострадалият се срещнали на пътя, като между тях възникнал скандал. Мартин Гроздев произвел два изстрела с пистолета в посока към Красимир. Едната сачма улучила бездомника в главата, като пробила черепа му и заседнала в областта на малкия мозък. Пострадалият паднал на земята в безпомощно състояние.

Виждайки това, обвиняемият набрал от телефона си номер 112 и съобщил, че до магазин „К2” е видял човек, който едва диша, след това си тръгнал. На място бил изпратен екип на Центъра за спешна помощ, който откарал пострадалия в спешното отделение на МОБАЛ в кома, където на 30.07.2018 г. починал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Делото се гледа за втори път от състав на Окръжен съд – Велико Търново, след като предходната присъда по НОХД 11/2019 г. бе отменена от Апелативен съд – Велико Търново, а делото бе върнато за ново разглеждане.

Коментари

Задължително поле