Шест дълги уикенда за празниците догодина (обзор)

dav

Общо 6 дълги уикенда ще имаме през 2019-а година заради официалните празници. Първият ще е още през месец март за националния празник – 3 март. Тогава ще почиваме общо 3 дни, защото трети се пада в неделя, а според измененията в Кодекса на труда, ако някои от празниците се пада в събота или неделя, то за почивен се обявява и идващият понеделник.

Общо 4 ще са почивните дни и за Великден, който тази година православните християни честват на 28 април. Тогава няма да се работи на 26, 27, 28 и 29 април (понеделник). Общо 3 ще са почивните дни около Гергьовден – 6 май се пада в понеделник и така неработните дни стават общо 3 със предходните събота и неделя. Без допълнителни почивки обаче ще сме за1 май - Ден на труда (сряда).

Три почивни дни се събират и за 24 май – денят на българските букви (петък). Както и за 6 септември - Денят на Съединението, който също се пада в петък.

За Независимостта ще имаме отново 3 неработни дни, защото 22 септември е в неделя и за почивен е обявен и 23 септември. Коледа е на 24, 25 и 26 декември - съответно вторник, сряда и четвъртък. Ако броим съботите и неделите, ще почиваме общо 116 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България