Шест държави оставиха част от културното си наследство във Велико Търново

Шест държави оставиха във Велико Търново част от културното си наследство. Групите от Грузия, Китай, Уругвай, Кипър, Източен Тимор и Мексико, участващи в 26-о издание на Международния фолклорен фестивал, гостуваха в Общината за традиционното си представяне. Артистите и техните ръководители бяха посрещнати от заместник-кмета с ресор „Култура и недвижимо културно наследство“ Нейко Генчев и директора на дирекция „Култура, недвижимо културно-историческо наследство, празници и фестивали“ Нелина Църова.

Съставиха разказаха за изпълненията, подготвени за фестивалните вечери, които се провеждат в Летния театър. Последва традиционната размяна на подаръци, характеризиращи националните и културните особености на държавите и съответните етнографски региони.

Международният фолклорен фестивал продължава до 27 юли включително, а концертите в Летния театър са от 20:00ч. всяка вечер и са със свободен вход.

Междувременно президентът на фестивала и на CIOFF Bulgaria Емил Павлов обяви, че в голямото културно събитие се включва и формация от Коморските острови. На сцена съставът ще бъде вечерта на 23 юли /вторник/.

В сряда /24 юли/ в Летния театър ще се проведе и традиционната надпревара „Мис фестивал“, началото е в 20:00ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони