Шест месеца затвор и 2000 лева глоба за търновци, пребили ухажор на приятелките си

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, двама млади мъже са наказани за извършено хулиганство.

П.С. и З. Т. се признаха за виновни за това, че на 9 май миналата година в старата столица по предварителен план за сплашване, нанесли множество удари с ръце и крака на Т. С.

Обвиняемите били в заведение с приятели, играели билярд, пиели бира и танцували. Докато всички се забавлявали, момичетата от компанията заявили, че Т. С. ги притеснява и иска сексуални услуги срещу заплащане. Обвиняемите решили да сплашат ухажора. Едно от момичетата написало съобщение на пострадалия, че желае да се срещнат. Пострадалият отишъл в заведението и под предлог, че у тях има купон, извел едното момиче. Извършителите също излезли, нападнали Т. С., съборили го на земята и започнали да го бият, като му крещели да не се занимава с малолетни и да не закача тяхното момиче. Още при първото блъскане пострадалият изпуснал портмонето, от което П.С. взел 40 лв., а З.Т. грабнал ключовете, качил се в автомобила, запалил двигателя и започнал да го форсира. Пострадалият успял да вземе ключовете от контакта и тръгнал да бяга. След като решили, че са го наказали, обвиняемите с палка начупил задното панорамно стъкло на колата на П.С.

За извършеното П.С. е осъден на шест месеца лишаване от свобода и обществено порицание. На З.Т. на основание чл. 78а от НК е наложено глоба в размер на 2000 лв.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле