22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Шест областни управи обсъждаха почистване на речни корита извън регулация с басейнова дирекция

До края на август областните управители на Русе, Добрич, Силистра, Търговище, Шумен и Разград ще изпратят в Басейнова дирекция „Дунавски район” списъци с приоритетни участъци от речни корита извън регулация, които трябва да бъдат почистени.

Това е договорено на работна среща в Разград на представители на тези шест области с басейновата дирекция от Плевен, информираха от областната администрация в Разград след заседанието във вторник.

Определянето на приоритетните участъци е във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите, според което почистването ще се извърши през 2019 г. За пръв път на областните администрации през тази година ще бъде отпуснато финансиране за извършване на проектиране на дейностите по почистване на коритата, включващо и изготвяне на количествено-стойностни сметки за обезпечаването им. Средствата ще се осигурят от Междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Експертите от Басейнова дирекция са представили на срещата предложения за приоритетни участъци за шестте административни области, които са установени при последните проверки на междуведомствените комисии по места, уточняват още от управата в Разград. Тъй като има предложения за включване на допълнителни участъци, които се нуждаят спешно от чистене, до края на месеца се очакват подробни списъци.

За област Разград са набелязани четири участъка

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.