Шефове на криминална и стопанска полиция, обущар и шофьор арестувани при спецоперация за дрога в Стражица

Снимка: Архив

Двама полицаи и четирима наркодилъри, сред които и обущар и шофьор на камион са арестувани при мащабна операция на ГДБОП и "Вътрешна сигурност" към МВР в Стражица. Специализираната операция се проведе под наблюдението на ВКП. Ударът върху наркодилърите и техните покровители бе направен в четвъртък надвечер като акцията продължи до късно през нощта срещу петък.

Задържаните криминалисти-Тошко Алексиев и Андрей Стоенчев са от Полицейското управление в Стражица. Единият е началник на криминалния отдел, а другият е шеф на Стопанска полиция в градчето.Те били следени дълго време, защото имало сигнали, че съдействат на пласьори на дрога.

Освен двамата блюстители на реда, с белезници са оковани и прибрани в ареста и четирима наркодилъри, сред които руснак.

На 9 ноември късно след обяд в лясковското село се изсипали спецполицаи, които най-напред арестували на площада четирима телефонни измамници. Минути по-късно представители на ГД БОП пък пред слисаните местни жители прибрали още двама техни съселяни. Задържан е 35-годишния Мариян Станков, който е роден в България, но майка му е рускиня. Той е с чисто криминално досие, семеен е с две деца и работи като шофьор на камион. В жилището му са намерени и иззети 40 чувала с марихуана. Още 30 чувала с дрога са открити в дома на 40-годишния обущар Боян Ковачев, който също до този момент не е криминално проявен.

При претърсвания на две жилища на наркоразпространителите са открити общо 70 чувала с марихуана.

"Двамата арестувани полицаи осигурявали „чадър“ над бандата срещу заплащане. Предупреждавали са ги за полицейски проверки и са ги пазили от „конкуренти“, казаха пред "Труд" запознати със случая.

ГДБОП и „Вътрешна сигурност“ са извършили обиски и полицейското управление в Стражица.

"Текат все още процесуално-следствени действия. Към момента повече информация не бих могъл да дам", коментира пред "Труд" директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Разследването по случая се води под наблюдението на Специализираната прокуратура в София. Задържаните лица ще отговарят за участие в организирана престъпна група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право