Шефът на Агенцията по храните разпитван 6 часа

ГДБОП влезе в Агенцията по храните в Бургас

Шефът на Агенцията по храните в Бургас, д-р Георги Митев, е бил разпитван в продължение на 6 часа в службата си.

Рано сутринта в сряда, в 7.00 часа, полицаи са позвънили на вратата на дома му. Отворила съпругата му, която е служител в ДФ "Земеделие". Д- р Митев обаче не бил у дома си, а в болница. Той не се чувствал добре в последните дни и имал проблеми със сърцето, затова отишъл на консултация с кардиолог. По думите на негови колеги, усещал задух и стягане в гърдите. Предния ден бил в село Соколово, където убеждавал стопанин да предаде животните си, които трябвало да бъдат евтаназирани заради чумата по свинете.

По-късно се разбра, че директорът д- р Митев е на работното си място, но дава показания. Той не е арестуван, казаха осведомени източници. Шест часа по-късно обаче докторът излезе от сградата, не отговори на нито един журналистически въпрос и съпроводен от цивилни полицаи, с автомобил, отпътува в неизвестна посока.

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" влязоха тази сутрин в сградата на Българска агенция по безопасност на храните в Бургас. Сградата, в която тече ремонт, е оградена със сигнални ленти и достъпът до нея в сряда бе забранен. Започнало е претърсване на кабинетите. Някои от служителите са извикали и свои познати адвокати, казаха запознати. "Това е специализирана акция на ГДБОП и нямаме информация, защо и по какъв сигнал се извършва", казаха от Областна дирекция на МВР в Бургас.

Д-р Митев е и политическа фигура. Той бе лидер на партията на Иван Костов в Бургас, но я напусна и после премина към общинските съветници на СДС. В близки отношения е и с ГЕРБ. Преди години нашумя с удар- в Ахелой бе разбита бивша свинеферма, която бълваше кубчета лед, произвеждани за курорта Слънчев бряг.

Според неофициални информации, Георги Митев е бил проверяван в сряда, по сигнали за вземана от собственици на обекти "такса спокойствие"

Коментари

Задължително поле