Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

Четирима души са загинали при самолетна катастрофа в Еквадор

Шефът на адвокатската колегия ще защитава безплатно „Пловдивския Ван дер Любе“

адвокат Стефан Левашки

Председателят на адвокатската колегия в града под тепетата Стефан Левашки ще защитава безплатно „Пловдивския Ван дер Любе“ Любомир Данчев, научи „Труд“.

51-годишният шеф на близо 1200 адвокати в Пловдив, ще помага безвъзмездно на служебния защитник на 44-годишния клошар Таня Лизева, като и двамата имат вече подписани от Данчев пълномощни да го защитават в съда.

В четвъртък изтичат 72 часа полицейски арест на обвинения в умишлен палеж бездомник, но в Пловдивския окръжен съд още няма входирано искане от прокуратурата за гледане и налагане на мярка за неотклонение.

„До момента не съм уведомен и от наблюдаващия делото прокурор Костадин Паскалев, който е мой бивш колега адвокат, за подобно искане. Като нов председател на адвокатската колегия реших да дам пример на колегите и това е един от мотивите ми да поема безплатно защитата на един безпомощен и социално слаб човек по дело, към което има голям обществен интерес“, декларира пред „Труд“ адвокат Левашки.

Клиентът му Любомир Данчев получава месечно по банков път 120 лв. пенсия за инвалидност въз основа на пожизнено решение от ТЕЛК и диагноза „Лека умствена изостаналост“, издадена му от Центъра за психично здраве-Пловдив, плюс 9.75 лв. „интеграционни добавки“. Постоянният адрес по лична карта на „Ван дер Любе“ е на улица в район „Централен“ в Пловдив в близост до Понеделник пазара в подножието на Стария град, но там от бащината му къща е останала само купчина камъни, а имотът отдавна е с нови собственици. На негово име в Агенцията по вписване няма никакъв имот.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. остава съмнение, че може би му се плаща от заинтересовани, може би поръчители…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.