Шефът на „Антикорупция” хвърли оставка (обзор)

Георгиев се оплака от натиск

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка, а депутатите веднага я гласуваха. БСП се възмутиха от факта, че се решава „съдбата на председателя на КПКОНПИ” набързо, без никакво предупреждение, без яснота „какво е свършил, какво не е свършил, и защо не го е свършил”.

Филип Попов поиска да бъде поканен Георгиев, за да обясни на депутатите причините за оставката си. Пред журналисти Георгиев обяви, че отдавна взел решение да подаде оставка. „Днес получих приключване на данъчната ревизия, която констатира, че всичко е наред. За мен да бъда на такава позиция не е самоцел. Единият мотив е личен. Семейството ми беше подложено на един невероятен тормоз от някои медии”, коментира Георгиев.

„Другата причина е, че не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие, да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже, час по-скоро да се избере ново ръководство и да продължи и надгради това, което вече сме постигнали”, каза още Георгиев.

Името на шефа на „Антикорупция” бе замесено в скандала „Апартаментгейт”. Оказа се, че той има тераса от над 180 кв. м. Тя не е била декларирана от Георгиев, той самият твърдеше, че не е негова, а е „общи части”, но според документи се оказа, че фигурира в ипотеката за жилището.

За терасата няма издавани строителни документи и съгласуване.

Коментари

Задължително поле