Шефът на "Булгартрансгаз": Надяваме се жалбата, заради която е спрян "Турски поток" да бъде разгледана възможно най-скоро

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов заяви за "Хоризонт", че спирането на проекта за изграждане на българския участък на газопровода "Турски поток" заради жалба ще забави процеса.

Газовата ни компания ще настоява пред Комисията за защита на конкуренцията разглеждането на жалбата, подадена от отстранения участник - арабската компания "Аркад", да стане във възможно най-кратките срокове, предвидени в закона, с аргумента, че проектът е с изключително важно значение, посочи Малинов.

"КЗК, съгласно закона, има две правни възможности - или да потвърди решението на "Булгартрансгаз", или да го отмени. "Булгартрансгаз" ще изчака решението на компетентния орган, и, след като се запознае с мотивите, ще прецени оттук нататък какви действия да предприеме в зависимост от това - дали да обжалва решението на КЗК пред ВАС, или да приеме мотивите и решението на комисията. Оттук нататък предстои сключване на договора или с "Аркат" или с консорциума ГРРБ", обясни Малинов.

"Булгартрансгаз" обяви за победител в конкурса за избор на строител на газопровода италиано люксембуркският консорциум ГРРБ, класиран на второ място, след като избраната първоначално за победител арабска компания Аркад не предостави документи за подписване на договор в срок и бе отстранена. Сега Аракад обжалват пред КЗК решението на Булгартрансгаз.

Коментари

Задължително поле