Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

Шефът на ВМА: Намалихме дълга със 100 милиона, заслугата е на целия екип

Намаляването на дълговете на Военно-медицинска академия е заслуга на целия екип, а не моя. Това каза началникът на ВМА Николай Петров по БНТ.

Според него ВМА е една от най-търсените болници, защото разполага с много топ специалисти в различни направления и специалности.

Лечебното заведение е на трето място по брой пациенти пренасочени от други регионални заведения и според професор Петров, това се дължи на няколко неща:

“На първо място са специалистите, които работят при нас. В доста направления и специалности ръководителите на нашите клиники и катедри са водещите специалисти в страната. С много добри резултати пациентите търсят тях. Това доста често налага създаване на листа за чакащи, защото не могат да се обработят всички. Другото е това, че при нас има комплексност на услугата. Пациентът когато влезе в болницата, изключително рядко се налага да напусне болницата и да отиде в друга такава. Защото при нас са концентрирани на едно място много специалисти и когато се наложи те се намесват като екип и лекуват пациента заедно”, каза проф. Николай Петров.

Според нехо, големината на спешния център е причината повече хора да търсят по-често спешния кабинет на ВМА, а не на “Пирогов”.

“Териториално и кадрово при нас нещата стоят по добре. Нашият спешен център е огромен, така е построен навремето, с две крила, операционни зали, шокова зала, специалисти 24 часа на място. Като се добави екипи с линейки за бърза помощ и диспечер, услугата става тотално затворена”, обясни той.

Дългът на болницата е намален с близо 100 милиона, а заслугата за това е на целия екип, категоричен е директорът.

“Това не е лична заслуга, това е заслуга на целия екип. Ние нямаме друг изход. С такива дългове, лихвите бяха над 1 милион на месец. Направихме оптимизация на разходите, по-сериозен контрол, реорганизация на доста структури, откриване на структури, свиване на генериращи загуби структури. Изключително благодарен съм на екипа. Целият състав прие това като лична кауза. Ние трябваше да оцелеем”, изтъкна проф. Николай Петров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.