Шефът на ГДБОП за "Биволъ": Изключително неприятно е, че борци за справедливост, законност и свобода боравят с незаконни методи

На мен ще се извинят ли, че са ме записвали без разрешение, попита Ивайло Спиридонов

Образувано е досъдебно производство в районната прокуратура в Радомир и не мога да обясня в детайли какви са били опожарените документи в петък през нощта край село Егълница , каза на брифинг шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Ще си имам проблеми с районния прокурор", обясни той.

По думите му през цялото време на акцията служителите на ГДБОП са се съобразявали с информацията, която са получавали от сайта "Биволъ". Докато траела акцията, е получена информация и че има документи в автомобил в София, които също са били иззети и в момента са в СДВР, където се извършва проверка.

Прокуратурата ще прецени дали ще има две досъдебни производства или ще бъдат обединени в едно.

Спиридонов подчерта, че и друг път са получавали информация от "Биволъ" и до момента са работили изключително добре заедно. Той даде пример с информация, която са получили от тях в края на 2017 г. за организирана престъпна група във Враца, която чрез насилие придобивала имоти и която била разбита през май месец тази година.

"Ние работихме перфектно и затова казах, че сега някой се опитва да направи така, че да гледаме филм с измислен край", заяви шефът на ГДБОП.

Той повтори думите си отпреди няколко дни, че не дължи извинение и че се е извинил по чисто човешки причини на главния редактор на сайта Атанас Чобанов за забавеното освобождаване на задържаните журналисти.

"Прочетете закона. Журналистите са били помолени да отидат в районното управление. Когато едно лице бъде доведено в МВР, полицаят е длъжен да издаде заповед за арест за 24 часа. Такива заповеди има, но те не са били арестувани. Били са с белезници, когато първоначално патрулът е установил неизвестни лица. Но след пристигането на екип и след като са се идентифицирали, белезниците им са били свалени", обясни Спиридонов.

"Изключително неприятно е, че борци за справедливост, законност и свобода боравят с незаконни методи", подчерта Спиридонов и каза, че има предвид излъчения в телевизионен ефир запис на разговор между Чобанов и него. "Не съм оторизирал никого да ме записва и да пуска в медиите моя глас", ядоса се Спиридонов и попита: "На мен ще се извинят ли, че са ме записвали".

Той подчерта, че целта на изнесения запис на разговор е да се създаде обществено мнение за случващото се, извадено от контекста.

Коментари

Задължително поле