Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Шефът на европейските социалисти и демократи Джани Питела: ЕС трябва да прекрати мониторинга за България

Европейският съюз трябва да прекрати механизма за сътрудничество и проверка за България. На такова мнение е председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент италианецът Джани Питела и с почуда отбеляза, че този мониторинг е трябвало да бъде прекратен с присъединяването на страната ни в ЕС.

Питела пристигна вчера в България, за да представи основните приоритети за справяне с мигрантската криза. Според него държавите, които могат да приемат повече бежанци, трябва да бъдат наградени, а не санкционирани. Следващата стъпка трябва да бъде интегрирането на мигрантите.

„Вярно е, че голяма част от преселниците са избягали от страните си по икономически причини, затова трябва да се създаде европейски план с участието на страните членки, който да определи коя държава колко икономически мигранти може да приеме. Сигурен съм, че те могат да бъде полезни. И в България има професии, които българите не искат да упражняват, но бежанците могат да ги практикуват“, заяви Питела.

По думите му „контролираното и постоянно присъствие“ на преселниците можело да помогне и за демографския проблем. Той познавал много възрастни хора, за които нямало кой да се грижи и затова бежанците ги гледали.

Питела поздрави новия генерален секретар на ООН – евросоциалиста Антонио Гутериш, и го определи като страхотен професионалист. Той обаче не пожела да коментира българското участие в надпреварата за шеф на ООН. „Не мога да коментирам. Никога не съм следял работата на госпожа Кристалина Георгиева извън сферата й като еврокомисар“, заяви Питела, като не обели и дума за първата номинация на България за генерален секретар на ООН Ирина Бокова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.