Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Шефът на КЗП: Не подписвайте нови договори с операторите заради отпадането на роуминга в ЕС

Димитър Маргаритов

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов информира, че не сме длъжни да преподписваме договорите с мобилните оператори след отпадането на таксата за роуминг в ЕС. То обаче ще доведе до промени в общите условия. По БНТ Маргаритов посъветва потребителите да не се стряскат или доверяват, ако операторите им отправят апел за незабавно подписване на нов договор с нови по-добри условия, тъй като понякога това са спекулации и започваме да плащаме за неща, от които нямаме нужда.

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите: “От средата на следващия месец в цялата територия на ЕС, всички потребители, в това число и българските граждани ще използват услугата при същите условия, при които я използват в своята родина”, каза председателят на КЗП.

Единствените ограничения, които могат да бъдат въведени са по безлимитните сегменти в някои от договорите – неограничен брой минути или трафик на интернет. Тогава европейският регулатор ще постави някои максимални лимити, над които вероятно ще има определени такси, посочи Маргаритов.

Той посъветва потребителите да не се доверяват веднага при предложения за нова договор, а първо да обмислят предложенията.

“Трябва да споменем и някои рискове. На първо място, сама по себе си, тази промяна не води до необходимост за подписване на нови договори и анекси към действащи договори, тъй като операторите ще въведат тези условия, чрез промяна в общите условия, за което ще бъдат уведомени потребителите. Не бива да се стряскаме или да се доверяваме, ако към нас бъде отправен апел, “поради това че има нови условия от 15 юни подпишете нов договор или ще ви предложим по-добри условия”, предупреди шефът на КЗП.

По думите му, има случаи, в които се спекулира с това и операторите използват това, за да добавят услуги на потребителите, които не са необходими.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.