Шефът на Националната следствена служба Евгени Диков не изключи да има още обвинения за Хитрино

Директорът на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Евгени Диков не изключи да има още обвиняеми заради трагедията в село Хитрино от декември, предаде БНР. Засега с обвинения са само двамата машинисти от първия локомотив на дерайлиралия влак. Самият локомотив от две седмици е в София и му се прави експертиза, обясни Диков:

„Има неща, които действително трябва да се изследват – последното, което донесоха е парче от релсата, отворът на пробитата цистерна, като ще бъде направена в БАН – кристалографска експертиза, за да се види причината за пробивите. И вече комплексните експертизи, които могат да кажат в крайна сметка откъде идва причината за това произшествие. Засега скоростта е една от причините категорично, която е установена, но вече ако експертизата каже, че има неизправности в подвижния жп състав, ако има неизправности в железния път, хората, които е трябвало да поддържат в изправност тези съоръжения, ще понесат отговорност“.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.