Шефът на „Пътна полиция“: От март месец имаме 1063 хванати зад волана след употреба на наркотици

комисар Бойко Рановски

От март месец имаме 1063 водачи, установени след употреба на наркотични вещества. Това каза началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски във връзка с промените в Закона за движение по пътищата, предаде „Фокус“. Той посочи, че от „Пътна полиция“ разполагат с достатъчно тестове по отношение на наркотиците.

Във връзка с промените в Закона за движение по пътищата, той коментира: „Това се надяваме да повлияе по някакъв начин върху поведението на водачите и да си преосмислят поведението и да намалят скоростта. Намаляването на скоростта води до намаляване на тежките произшествия“, каза той.

Попитан как ще се контролира този процес, комисар Рановски посочи, че скоростта от няколко години се контролира само с камери. „Няма вече обикновени радари, всичко е с автоматизирани технически средства, които хем мерят скоростта, хем и правят запис и няма спиране на нарушителите“, коментира той.

По думите му „Пътна полиция“ отговаря за налагане на санкциите и за връчването им на нарушителите. Той уточни, че с тези, които не желаят да си заплатят санкциите се занимава НАП. „Този закон много дълго се обсъждаше - повече от една година. Надявам се, че след тези дебати и след изслушване мнението на всички от комисията експерти са приети най-правилните текстове и то основно са към водачите, най-агресивните и най-опасните и тези нарушения, които водят до големия брой произшествия“, посочи комисар Рановски и изброи употребата на алкохол, наркотични вещества, превишение на скоростта, организиране и участие в гонки и движение в насрещното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право