Шефът на СДВР Георги Хаджиев: 1/3 от намерения кокаин в София е със 75% чистота

Директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев

Цената на наркотика е около 10 милиона лева

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев даде брифинг по повод откритите 40 кг кокаин в "Студентски град" днес. Той заяви, че след проведен разговор задържаният мъж е споделил, че носи забранени вещи и предмети. Оказва се това, което всички знаете - около 40 кг кокаин, те са били в 2 сака в багажното отделение. 1/3 от кокаина е със 75% чистота, останалите – 29 кг и половина, е с процент чистота около 67-70%, заяви комисар Хаджиев.

По цени на едро 1 кг от този вид вещество се търгува за около 35 хиляди евро. Ако говорим за разпространение на улично ниво цената на този вид наркотик приблизително стига 10 млн. лева. Ако се примесва с други примеси 1 към 2 и половина това ще се окаже действителната цена, обясни шефът на СДВР.

Водачът на автомобила е задържан. Продължаваме работата по установяване на други участници в тази схема, заяви комисар Хаджиев. Колегите от седмо районно са изключително опитни и са на улицата, могат много добре да преценяват поведението на граждани, благодаря им за работата, изтъкна той.

Комисар Хаджиев обясни, че не би могъл да коментира откъде е влязъл и за кого е предназначен наркотикът. По думите му той е иззет и е веществено доказателство по досъдебното производство. Задържаният мъж не дава никакви обяснения на този етап. Автомобилът е негова собственост, не е осъждан, няма криминални регистрации. Работил е дълго време в чужбина. Около 10 хиляди лева са намерени у него.

Коментари

Задължително поле