Шефът на съдиите: Фактори в клубовете заплашват реферите ни

СПОРТАЛ

Йордан Сталев, председател на Съдийската комисия към БФС, призна, че родните ни рефери са заплашвани от "фактори във футболните клубове". Имена на хора или тимове не бяха споменати.

"Аз съм независим човек и може би това пречи, но няма да се пречупя", заяви на специална пресконференция шефът на арбитрите ни.

Тя бе свикана след като "Левски" поиска оставката на Сталев.

"Такава ще дам само на президента на футболния съюз Борислав Михайлов", добави той.

Бившият рефер призна, че е имало дузпа за "сините" на стадион "Тича" срещу "Черно море" в осминафиналния мач за Купата на България.

"Ивайло Стоянов не я даде и бе изваден от нарядите за неопределено време - каза Сталев. - Това, че „сините“ не продължиха в турнира, вината си е изцяло тяхна. Дори и да не е отсъдена дузпата, те водеха с 2:1 до 92-ата минута, но стигнаха до наказателните удари. Кой им е виновен? В определени ситуации реферите ни имат проблем с отсъждането на дузпи.“

Ръководителят заяви, че е имало неотсъден наказателен удар от Ивайло Стоянов и в дербито ЦСКА - „Левски“ (0:1), но в полза на „червените“.

„Да забравят всички клубове, че ще има наряди с чужди рефери – добави шефът на съдиите. - Поне докато аз съм на този пост, това няма да се случи. Не е нужно определени отбори да пускат жалби за представянето на даден арбитър. Това е тяхно право, но не е необходимо да ги наказваме, когато не са се представили добре. За 13 кръга в първенството имаме официално две жалби, а санкционираните рефери са 12.“

По повод желанието на "Левски" съдиите Ивайло Стоянов, Георги Кабаков и Станислав Тодоров повече да не свирят срещи на отбора, Сталев бе категоричен:

"Няма да допусна да се оказва подобен натиск. Правя така с нарядите, че всеки да ръководи срещи на всички отбори. Към този момент Съдийската комисия е доволна от представянето на реферите."

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ