Шефът на „Топлофикация София“: Извинявам се! Всеки засегнат ще бъде обезщетен

Инж. Георги Беловски на изслушването му на Столичния общински съвет Снимка: Пламен Стоименов

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ Георги Беловски се извини на клиентите на дружеството, които останаха без отопление в продължение на няколко денонощия. Мащабната авария, която стана в неделя, остави на студено и без топла вода множество квартали в източната част на София. Едва днес от общинската компания обявиха, че проблемът е окончателно решен.

„Аварията продължи безкрайно дълго време, за което се извинявам на всички клиенти. Всеки, който е бил в зоната на кризата ще бъде обезщетен“, заяви Георги Беловски пред журналисти.

По думите му на сесията на Столичен общински съвет на 23 февруари, „Топлофикация София“ ще представи проект на решения за начина, по който ще бъдат обезщетени клиентите. „Обезщетението ще бъде под формата на намаляване на сметката за месец февруари с дните, в които не е имало топлоподаване в съответния жилищен район“, уточни Беловски.

От дружеството предлагат в този случай за топлорайон „София Изток” критерият „обезщетения при 48 часа без парно“ да не важи.

„Ще се въведе възможност тези 48 часа също да бъдат изплатени. Ако аварията е траела 5 дни за твоя район, за 5 дни ще ви се извади сумата и няма да платиш нищо“, увери изпълнителният директор. По думите му обезщетение ще получат всички от засегнатите райони, без значение от това дали изобщо не са имали топлоподаване или то е било намалено.

„Предложеният подход е достатъчно честен и обхваща достатъчно хора“, коментира Беловски. Той съобщи, че в този проект не са включени районите „Люлин“ и „Надежда“, при които също имаше проблеми с топлоподаването през последната седмица, защото в тях аварията е била отстранена в рамките на 48 часа.

Според него е рано да се търсят виновни за аварията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. “„Ще се въведе възможност тези 48 часа също да бъдат изплатени. Ако аварията е траела 5 дни за твоя район, за 5 дни ще ви се извади сумата и няма да платиш нищо, увери изпълнителният директор“’ Това са поредните глупости на паразитите. Ако аварията е траела 5 дни то съвсем естествено няма да платиш, защото не си консумирал енергия. Остава да искат алчните да им плащаш за нещо, което не си ползвал. Обезщетение е друго и те го знаят мн добре. Не плащаш 5 дни, когато не си ползвал и не плащаш още 10 дни през февруари, когато си ползвал. Може и повече дни, защото лишаването от топло при минус Т води до тежки последствия за много хора, особено деца, възрастни, бебета, болни и пр. И каква му е заплатата на белофския + премиите? И защо белофския и подобните му не са съгласни топлото да се национализира и цените да се нормализират както е по цял свят? При 120 лв мин запл/мес 12 лв парно. При 400 лв заплата 40 лв парно:) Другото е кражба от белофски и групичка..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.