Шефът на "Трейс груп холд" отрече строителството на пътя да е основният виновник за катастрофата край Своге

Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където в събота стана тежката катастрофа, е една от фирмите на "Трейс груп холд". Председателят на Надзорния съвет на холдинга - професор Николай Михайлов, отрече пред БНР строителството на пътя да е основният виновник за катастрофата.

Обектът в същината си е работен 2013 - 2014 год., а 2016- та година е приет с акт 16, въпреки че вече се експлоатирал от години. През последните години участъкът не е поддържан от "Трейс", заяви Михайлов.

Проектът за изпълнение е одобрен въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е одобрена от АПИ, включително типа на използвания асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е предвиден да носи максимално натоварване, уточни още представителят на изпълнителя. Той не можа да посочи фирмата - надзорник на обекта

Вече е изрязана плоча от асфалта на мястото, и е дадена за лабораторен анализ, който ще провери плътността и сцеплението. Обектът е втори клас и не е предвиден да носи максимално натоварване, заяви Николай Михайлов за програмата. При наклоните натоварването е още по-голямо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България