Шефът на "Фолксваген" за завода в Турция: Не искаме да се намира до бойно поле

Снимка: Архив

Изпълнителният директор на „Фолксваген“ Херберт Дис защити днес решението на компанията да отложи построяването на нов завод в Турция най-късно до началото на следващата година.

Миналия месец германският автомобилен производител обяви отлагането на завода, след като турските въоръжени сили започнаха офанзива в контролиран от кюрдски бойци район в Северна Сирия.

„Докато хора биват убивани, ние няма да положим основите на завод край бойно поле“, каза Дис в становище в „Линкедин“.

Той призна, че евентуалното построяване на фабриката в Турция би било от „икономически интерес“ за „Фолксваген“ и решението „все още е отворено“.

Дис заяви, че автомобилният производитл е разкъсван между искания да вземе решение „на базата на чисто икономически съображения“ или от „морална гледна точка“.

Миналата седмица той посочи на пресконференция, че планирането на завод на фона на напрежение е „абсолютно безотговорно“ и отбеляза, че решение ще бъде взето до края на тази или в началото на следващата година.

Херберт Дис каза още, че компанията няма да обмисля друга локация за завод, а вместо това ще реорганизира производството в рамките на съществуващата мрежа, ако бъде решено да няма фабрика в Турция.

Коментари

Задължително поле