Шефът на IBF: Победителят трябва да се бие с Пулев

Международната боксова федерация (IBF) не е съгласна да отложи шанса на задължителния претендент Кубрат Пулев в полза на евентуален реванш между сегашния шампион Антъни Джошуа (Великобритания) и Владимир Кличко (Украйна). В договора на двамата има клауза за нов мач в случай, че украинецът спечели боя на „Уембли“ тази събота.

„IBF не е наясно с плановете за реванш между Джошуа и Кличко - заяви шефът на IBF Линдзи Тъкър. - Очакваме в следващия си мач победителят да се изправи срещу задължителния претендент.“

Така, ако победителят от „Уембли“ откаже да брани пояса на федерацията, той ще бъде овакантен и Пулев ще си го оспорва с Карлос Такам (Франция), който е четвърти в ранглистата след шампиона, Пулев и Кличко.

„Готов съм да изляза и срещу Джошуа, и срещу Кличко - заяви българинът. - Имам да връщам на Кличко, но нека видим кой от тях ще победи. Моята цел е световната титла.“

За да запази статута си на задължителен претендент обаче Кобрата трябва да победи американеца Кевин Джонсън. Мачът е в петък в „Арена Армеец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт