Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента Радев опровергава Цветан Цветанов

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Шефът ще може да праща работници за доброволци Регистърът ще е готов до пролетта, каза пред “Труд” Светлана Ангелова от ГЕРБ

Зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова (вдясно) и колегата й Пламен Нунев от ГЕРБ този път са решени законът да бъде приет бързо.

Родните фирми ще могат да сключват договори с неправителствени организации за доброволческа дейност. А шефовете им ще може да пращат служители като доброволци при тяхно съгласие. Това ще стане, след като парламентът приеме новия законопроект за доброволчеството, който вече е внесен от депутати на ГЕРБ и Обединени патриоти.

В текстовете е отделена част за корпоративното доброволчество, което е дейност, която се осъществява от работници или служители на местни и чуждестранни лица по собствен избор и съгласие и със съгласието на работодателите им в рамките на работното им време. Предвидени са и договори за уреждане на дългосрочно корпоративно доброволчество със съответните неправителствени организации, регистър на доброволците, както и доброволчески карти и индивидуални застраховки, когато е необходимо. “Очаквам законът да бъде приет окончателно до два месеца. Ще дадем добър знак, ако това се случи в рамките на европредседателството ни, защото България е една от малкото страни в ЕС без закон за доброволчеството”, каза пред “Труд” зам.-шефката на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова.

Припомняме, че това ще бъде четвърти опит за гласуване на доброволческото законодателство. То бе подготвено още в 41-я парламент, но предсрочните избори бяха пречка за приемането му. От ГЕРБ са категорични, че законът ще развие доброволчеството у нас. А регистърът на доброволците ще позволи по-бърза реакция за помощ при бедствия, например.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.