Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

Шеф Жоро Иванов и шеф Андре Токев готвиха заедно с над 250 деца по случай Международния ден на готвача

шеф Андре Токев и шеф Жоро Иванов

За втори пореден път у нас програма „Здрави деца в България“ на Нестле отбеляза Международния ден на готвача, като в празника днес се включиха над 250 деца от 2-ри до 4-ти клас. Програмата има за цел да образова, мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите. Официални гости, шеф-готвачи, учители, родители и деца, споделиха любовта си към готвенето и показаха нагледно, че здравословната храна освен полезна е и много вкусна. Зам.-министърът на Министерството на младежта и спорта – Асен Марков, поздрави всички присъстващи и им пожела да се забавляват през днешния кулинарен ден, да се хранят балансирано и да спортуват, а представители на Министерството на образованието и науката и на Дирекция „Образование“ към Столична община подкрепиха усилията на малките готвачи.

Шеф Жоро Иванов, президент на кулинарната асоциация „Евро-Ток България“, сподели, че е много щастлив да отбележи професионалния си празник в компанията на толкова много усмихнати ученици, които искат да се развиват в тази професия. Шеф Андре Токев, който е добре познат от телевизионния екран и е създател и почетен президент на Българската асоциация на професионалните готвачи, показа на децата как да създадат истинско „изкуство в чиния“.

Очарователната Дивна се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, като им разказа много любопитни факти за плодовете и зеленчуците и техните полезни свойства. Учениците от Софийската професионална гимназия по туризъм помагаха на децата да подредят красиво своите чинии и им издавах тънкости от занаята.

Международният ден на готвача се провежда всяка година на 20-ти октомври и в този ден над 10 милиона готвачи се включват в социални дейности в местните си общности. На този ден, в цял свят се провеждат мероприятия с амбицията да се насърчи сътрудничеството между местните сдружения на готвачите и програмите на „Здрави деца“ на Нестле.

Повече за програма „Здрави деца в България“:

„Здрави деца в България“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел възпитание на трайни навици за балансирано хранене и физическа активност на младото поколение. В рамките на „Здрави деца в България“ се организират множество дейности, уроци, състезания и игри за балансирано хранене, както и спортни празници за децата и родителите по предварително изготвен график за всяко училище. Програмата се финансира от Нестле България и се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община, Българската федерация по гимнастика, Българска федерация по лека атлетика, Евро-Ток България и Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД).

Програмата „Здрави деца в България“ е насочена към деца от 7 до 13 г., както и техните родители и учители. През 2012 г. програмата беше въведена пилотно в училищата от район „Триадица“ на столицата и през годините нейният обхват продължи да се разраства, като днес над 20 училища в София участват в проекта. Основната ни цел е да обхванем деца, родители, учители и връстници, чрез използването на образователни, мотивационни, комуникационни и промоционални методи, популяризиращи балансираното хранене и активен начин на живот. Затова ние организираме дейности в клас и след училищни активности, както и семейни събития през почивните дни. В рамките на 2012-2014 г., организирахме редица събития и дейности, насочени както към семейството, така и към цялото общество с участието на частни и обществени партньори. Като част от програмата децата и родителите участват в обучения по хранене и забавни игри, свързани с консумацията на плодове и зеленчуци, вода, правилния сън и важността от физическата активност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.