Шеф на биячи на журналисти извел Иво Масларов от България

Размиг Чакърян, беглецът Иво Масларов и бившият собственик на “Омега 69” Павел Петков (отляво надясно) дни преди Масларов да изчезне от България.

Бившата жена на Къро му прехвърлила фирмата “Омега 69”

Собственикът на охранителната фирма “Омега 69” Павел Петков, чиито служители пребиха репортера на Нова ТВ Мария Милкова и оператора Огнян Пенев през 2017, бил директно замесен в извеждането от България на сочения за поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозова, научи “Труд” от сигнал до редакцията по повод разкритията на вестника от 12 юни.
Той получил нареждането за провеждането на операцията от Размиг Чакърян - Ами, който е сочен за мозъка зад бягството на Масларов. Чакърян е бивш служител на подземния бос Красимир Каменов - Къро, който след раздора с началника си успял да обсеби много от законните му фирми.

Една от тези фирми е и “Омега 69”, собственост тогава на бившата жена на Красимир Каменов - Светлана. Същата имала интимна връзка с Чакърян от много години. Именно под негова диктовка фирмата била преминала в ръцете на Павел Петков, който след скандала с битите журналисти я продал на трето лице.

Павел Петков - дясната ръка на Размиг Чакърян

Връзката между Светлана Каменова и Чакърян е започнала през 2009-а, година след заминаването на Къро за ЮАР. Много години двамата отричали да имат нещо по между си но се появи снимка на която двамата са прегърнати и видимо щастливи.

Интересен факт е, че двамата живеят в баровски имения в столичния квартал Драгалевци. Тузарските им къщи са една до друга и необозпокоявани от хорските очи двамата често се виждат в къщата на Светлана. Запознати твърдят дори, че между именията им имало прокопан тунел, през който осъществявали тайните си рандевута. Чакърян трябвало да бъде особено внимателен, защото съпругата му, актуалната плеймейтка Магдалена Тепавичарова (Маги Бадер), била изключително ревнива и му създавала проблеми.

Магдалена Тепаличарова е жената до Размиг Чакърян

Освен палатите, които обитават в Драгалевци, имат още по-грандиозно имение на брега на морето в Гърция. И на двете места, които двойката обитава, има непристъпни огради и многочислена тежко въоръжена охрана, както и будки за видеонаблюдение, които следят за непознати хора и автомобили.

Охранителите, по стар мутренски обичай, проверяват всеки човек, дръзнал да доближи именията им и казват на неканените гости че улицата е частна собственост и трябва да я напуснат.
Година след като Ами не работи за Къро, той и Светлана Каменова демонстрират охолен начин живот. Чакърян се движи с кортеж от 6 автомобила, чиято стойност надвишава 2 млн. лева, като два от автомобилите му са бронирани. Охраната с която се е обградил е над 40 човека, те са тежко въоръжени и ходят с бронежилетки, което също напомня на мутрите от 90-те години. Охранителите се грижат както за неговата сигурност така и за тази на имотите му. Каменова също може да се похвали с луксозно бронирано Ауди А8 и последен модел Майбах, които също се карат от тежко въоръжени едри мъже.

Справка на фирмите, зад които се знае че стои Ами показва, че на тяхно име има стотици имоти в София, Свиленград и други региони в страната и чужбина за милиони евро. От къде се е сдобили със средствата с които водят този охолен начин на живот остава загадка.

За Ами се твърди че се занимава както със законни така и с незаконни бизнеси. Законните включват строителство, договори за извършване на услуги с държавни институции, ресторантьорство и други. А за тъмната страна на бизнеса му е обществена тайна че държи под контрол митницата на ГКПП Капитан Андреево и се саморазправя сурово с хората, дръзнали да му се противопоставят. Много са хората в Свиленград, които със страх говорят множеството случаи, в които хора, несъгласни с исканията и намеренията на Ами са били заплашвани че ако проговорят за насилието, упражнено от негови хора, ще бъдат взети още по крайни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право