Шивачки, опаковчици и общи работници най-търсени на борсата във Великотърновска област

Работници за хранително-вкусовата промишленост, за фирмите, произвеждащи опаковъчни торбички и шивачки търсят най-много в община Велико Търново. Това обяви във вторник директорът на Бюрото по труда в старата столица Обрешко Нечев.

Той сподели, че в трите общини, които то обхваща, безработните през януари са били 2603 души. От тях в община Велико Търново регистрираните са 1721. Лек ръст на безработицата през първия месец от годината отчита трудовата борса в равнение с предходния.

Нейното равнище за общините Велико Търново, Елена и Златарица е било 5.4 процента. Безработицата е 2.8 пункта под стойностите за страната и с толкова под равнището за Великотърновска област.

„Най-много от регистрираните през януари са били на възраст над 50 години – 35.7 процента. За едно работно място през месеца са се конкурирали четирима безработни, при трима за предходния месец“, съобщи Обрешко Нечев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.