Шият главата на сенатор Пакиао

LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 05: Manny Pacquiao of the Philippines poses after his unanimous-decision victory over Jessie Vargas at the Thomas & Mack Center on November 5, 2016 in Las Vegas, Nevada. Pacquiao won the WBO welterweight championship. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Сенаторският пост в родните му Филипини явно не пречи на Мани Пакиао да побеждава на ринга. 37-годишният боксьор си върна световната титла на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория точно година и половина след като я изгуби от Флойд Мейуедър.

В Лас Вегас ефектният Пакман победи по точки Джеси Варгас (САЩ), като и тримата съдии му дадоха победа (114:113, 118:109, 118:109). За успеха той плати с поражения по главата, които трябваше да бъдат закърпени с 16 шева, но пък вече има 59 победи (38 с нокаут) от 67 мача.

„Следващият съперник зависи от волята на народа!“, обяви сенаторът, но не крие желанието си това да е Флойд Мейуедър. Двамата участваха в най-скъпия мач в историята на бокса - 200 млн. долара награден фонд, като приходите достигнаха близо $500 млн. Смята се, че евентуален реванш би донесъл още повече пари. Мейуедър изгледа битката от първия ред до ринга, а след края филипинецът му хвърли ръкавицата.

„Поканих го да дойде тази вечер, нека видим дали ще се съгласи да се бие с мен“, обяви Пакман. А Богаташчето, както наричат 39-годишния Флойд, все пак поздрави новия шампион. „Не е зле“, отговори той на въпрос дали е харесал представянето на Пакиао. Ден преди това американецът заяви, че е възможно и той да се завърне на ринга. Мейуедър удиви зяпачите в Лас Вегас с отлична форма при спаринги със силни боксьори.

Ако възрастта не е проблем за него, то тя е още по-малък за бившия шампион на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Шанън Бригс. 44-годишният американец преследваше почти  десетилетие Владимир Кличко, но така и не успя да си уреди мач с него. Сега обаче Гюлето изненадващо получи шанс да се бие за титлата, която украинецът цени най-много - тази на Световната боксова асоциация (WBA). Поясът, който ще спечели победителят от мача Шанън Бригс - Лукас Браун (Австралия), обаче ще е т. нар. обикновена титла. Но въпреки това дава шанс на носителя й да се бие за званието „Супершампион на асоциацията“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт