Шойгу: Имаме повече от два пъти увеличение на ракетите за противовъздушна отбрана, от които се нуждаем

Сергей Шойгу

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу изрази надежда, че държавната отбранителна поръчка за производство на ракети за противовъздушна отбрана ще бъде изпълнена, въпреки нейното удвояване. Това казаха от Министерството на отбраната на Русия след посещението на ръководителя на военното ведомство в предприятия от военно-промишления комплекс в Екатеринбург, съобщават руски медии.

"Колеги, разгледахме практически всички производствени мощности. Разговаряхме с главни инженери и конструктори, появи се много ново оборудване. Във връзка с това значително се увеличиха обемите на производство. Що се отнася до ракетите за противовъздушна отбрана, от които се нуждаем, имаме повече от два пъти увеличението. Надявам се тази година програмата да бъде изпълнена напълно", каза още Шойгу.

Министърът на отбраната също така отбеляза, че руските предприятия, успоредно с изпълнението на държавните поръчки за отбрана, работят за модернизиране на продукцията.

"Това трябва да даде значително увеличение на това, което имаме днес. Но има редица ключови въпроси, които трябва да решим. И да решим доста енергично. Говорим за двигатели и създаване на производство на пускови установки", добави Шойгу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия