Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Снимка: Архив

70 лева за кубик топла вода. Шокиращите фактури бяха издадени от топлофикацията във Велико Търново. Там назрява масово недоволство срещу високите сметки за ноември, съобщи Нова ТВ.

Повече от 10 години Владислава Андреева и семейството й ползват услугите на "Топлофикация". Досега за топлата вода плащала по 10,80 лв. за кубичен метър. На 12 декември обаче остават изненадани.

„Беше пълен шок, защото се оказва, че сметката за моето четиричленно домакинство е на „скромната” сума от 238,65 лв., което означава, че според документа, който сме получили, ние сме използвали девет кубика топла вода и дължим тази сума. Но има и жилищни сгради във Велико Търново, където абонатите ще трябва да заплатят по 70 лв. за един кубик”, разказа Владислава Андреева.

За един кубик топла вода тя ще трябва да плати около 26 лева, а средното потребление за една фамилия във Велико Търново е между 2 и 3 кубика. Оказва се, че с последното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране топлоцентралата във Велико Търново е променила цените, като различните абонати ще плащат според мощността, необходима за погряване на водата. Това било оповестено само на сайта на дружеството.

От ръководството отказаха отговор. Владислава смята да съди "Топлофикация", а много други търновци се готвят да се откажат от парното.

Коментари

Задължително поле