Шофьорите във Варна минават вече по-тънко, ако сварят "паяка"

Няма да плащат акт на общинска полиция и за престой на наказателния паркинг

Ако водач на неправилно паркиран автомобил във Варна свари репатриращия автомобил тип "паяк" да вдига колата му, ще може да го освободи преди да са го отнесли в наказателния паркинг и ще му се размине с акта, който досега му лепяха от общинска полиция, а и ще си спести време. Шофьорът ще си освободи колата, като плати на място между 30 и 40 лв. в зависимост от това в кой район е нарушението му.

Решението за облекчената процедура е на Общинския съвет във Варна и влиза в сила от 18 февруари, припомниха от общинското предприятие "Паркинги и синя зона". Таксата се плаща за покриване на разходите на "паяка" и фирмата. За центъра и кв. "Аспарухово“ тя е 30 лв. За "Чайка“, "Левски“, "Младост“, "Трошево“, "Възраждане“, "Победа“, "Изгрев“, "Галата“, "С. И. Рилски“ прегрешилите водачи ще плащат по 35 лв. За крайните квартали – "Вл. Варненчик“, "Виница“, "Бриз“ и всички селищни образувания, сумата е 40 лева. Инспекторите от "Паркинги и синя зона" ще издават протокол за неправилно паркиране и ще събират глобата срещу издаден касов бон от мобилното фискално устройство, с което разполагат.

Досега "паякът" вдигаше всяка кола в нарушение, дори пред очите на водача, като я замъкваше на наказателния паркинг, престоят на който струва 1 лев за час. Освен дължимата глоба шофьорът плащаше отделно акт от 20 лв., наложен от общинската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България