Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди

Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Двама шофьори, нарушили закона и причинили катастрофи със сериозно пострадали, обжалват присъдите си пред Окръжния съд във Велико Търново.

Със своя присъда от 22 януари тази година Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Любослав И. Б. от Горна Оряховица за виновен в това, че на 10 юли 2015 г. във Велико Търново на бул. „България“, при управление на лек автомобил „Деу Матиз“ навлязъл в съседна пътна лента и не пропуснал велосипед, управляван от М. И. от Русе. Така по непредпазливост причинил на велосипедиста средни телесни повреди – трайно затруднение на десен горен крайник, отслабване на зрението и слуха в резултат на получена черепно-мозъчна травма.

Районен съд–Велико Търново освободил подсъдимия от наказателна отговорност, като вместо това му наложил административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лева и го лишил от право да управлява МПС за срок от 4 месеца. Защитникът на подсъдимия обаче, обжалва наказанието пред горна инстанция и делото е насрочено за идната седмица.

Административно наказание „глоба“ в размер на 1200 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 4 месеца е наложил Районен съд и на друг шофьор - Стефан Н. Той е признат за виновен в това, че на 2 ноември 2015 г., на пътя между с. Раданово и Полски Тръмбеш, при управление на лек автомобил „ВАЗ 21093“ блъснал пешеходец. След удара пострадалият бил със средни телесни повреди.

Адвокатът на подсъдимия обжалва наказанието в Окръжен съд – Велико Търново.

Коментари

Задължително поле