Шофьорът, блъснал 6-годишно дете в Сандански, пренебрегнал забрана за преминаване

Обяснил в полицията, че спирачките му отказали и колата станала неуправляема

Под наблюдението на Районна прокуратура – Сандански се води разследване на пътно-транспортно произшествие, при което по непредпазливост била нанесена тежка телесна повреда на 6-годишно дете , съобщиха от държавното обвинение.

Днес на ул. „Александър Буйнов“ в гр. Сандански, водачът на лек автомобил „Фолксваген“ предизвикал пътен инцидент, при който тежко пострада шестгодишно дете. При спускане по улицата с голям наклон, на която по същото време се извършвали строително-ремонтни работи от „УВЕКС“ ЕООД, той не се съобразил със забрана за преминаване и предприел маневра с висока скорост.

Потегляйки напред, същият по непредпазливост ударил стоящия наблизо автомобил, след което прегазил намиращото се там дете и блъснал друг автомобил.

На място имало багер, работници от общинската ВиК-фирма и шефът й Крум Аргиров. “Шофьорът дойде при нас да пита кога ще може да се минава. Казахме му, че няма да е скоро, защото сега започваме. Върна се до колата, качи се и потегли с мръсна газ. Удари две коли и след това и детето. Изживях страхотен шок! Страшно съжалявам, че не бях на 5 метра по-наблизо, за да дръпна детето”, каза директорът на общинското водно дружество “Увекс” Крум Аргиров.

Шофьорът е задържан в полицията. Обяснил, че спирачките му отказали и колата станала неуправляема.

Шофьорът на МПС, предизвикал пътно-транспортното произшествие, е С.Я. (73 години), неосъждан и няма криминални прояви. Извършената проверка с техническо средство за употреба на алкохол от страна водача е дала отрицателен резултат. Понастоящем той е задържан за срок до 24 часа по Закона на МВР.

Пострадалото дете е в тежко здравословно състояние и се намира за лечение в болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право