Шофьорът, причинил смъртта на мъж и жена, пуснат на свобода срещу 15 000 лв. гаранция

Пловдивският окръжен съд пусна на свобода срещу парична гаранция от 15 000 лв. 26-годишния  Любомир Трайков, който в петък в 1.20 часа през нощта причини катастрофата на кръстовището на булевард "Руски" и улица "Данаил Николаев", при която загинаха мъж и жена, а други двама са тежко ранени.

Магистратите не уважиха искането на Окръжна прокуратура за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" с мотива, че няма опасност Любомир Трайков да се укрие и да извърши друго престъпление. Определението на Окръжния съд не е окончателно и в тридневен срок подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

В съдебната зала стана ясно, че обвиненият шофьор на аудито не само е карал с превишена скорост, но и с 0,67 промила алкохол в кръвта. Освен това Любомир Трайков има 12 нарушения на Закона за движение по пътищата, като 7 пъти е глобяван по административен ред, а също така има и 5 глоби с фиш и то все за шофиране с превишена скорост.

Двамата адвокати на 26-годишния младеж, който е син на собственика на транспортната фирма "Трайков Транс" Младен Трайков, пък разкриха, че семейството на обвиняемия е организирало кръводарителска кампания в подкрепа на ранените при индицента - Полина Караиванова и Димитър Танов. Освен това Трайкови са платили и всички разноски по погребението на 46-годишния Атанас Ламджиев, който бил зад волана на премазаното до неузнаваемост пежо и са се ангажирали да помагат финансово на вдовицата му и трите му деца, останали сираци. Окръжният прокурор Дилян Пинчев поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но според магистратите в дадения случай тя била наказателна и присъдиха по-леката - парична гаранция от 15 000 лв.

По време на заседанието в съда стана още ясно, че Любомир Трайков е студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в специалността "Бизнес и информационни технологии. Освен това работел и във фамилната фирма "Трайков Транс", в която отговарял за IТ-технологиите, компютрите, счетоводството и регистрацията на транспортните средства.

Коментари

Задължително поле