Шофьор загина в сблъсък край Монтана

40 годишен мъж загина при тежка катастрофа на път към дома си в Берковица. Колата на починалия е била пометена от влязъл в насрещното движение автомобил, а водачът, причинил сблъсъка, най-вероятно е бил много пиян, съобщиха от полицията.

Трагичният инцидент е станал във вторник към 18.30 часа на път II – 81 между Монтана и близкото село Благово.”Волво В 40”, управлявано от 39 годишния Веселин В. от Перник навлязло частично в насрещното платно и ударило „Ланчия Дедра”, зад волана на която седял Пламен М. от Берковица. При сблъсъка Пламен издъхнал на място. Един от пътниците в „Ланчията” – Григорий С., е транспортиран в болницата в Монтана с контузия на гръдния кош и фрактура на ключицата и е настанен за лечение. Другият пътник в колата Евгени Л. е прегледан и освободен.

Шофьорът на „Волвото” се отървал без травми, но категорично отказал да бъде проверен с дрегер или да даде кръвна проба. Според присъствали на огледа на произшествието пазители на реда Веселин В. е бил употребил голямо количество алкохол. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България