Шофьор загина при катастрофа на входа на Монтана

Снимка: Архив

Отсечката е опасна, трябва спешно да се реконструира, заявяват експерти

51-годишен мъж почина след тежка катастрофа между два автомобила край Монтана. Другите хора, пътували в колите не са пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Жестокият сблъсък е станал в четвъртък около 13,25 часа на пътя II-81, Монтана – Лом в района на Технологичния парк на областния град. Лек автомобил "Рено Меган" с монтанска регистрация, управляван от Антон А. започнал маневра за ляв завой, но бил пометен от движещото се зад него с висока скорост "БМВ М 5" със софийска регистрация, шофирано от Петър И./48 г./. При удара тежко е бил ранен шофьорът на „Реното”. Той е бил настанен в отделение по реанимация на областната болница, но въпреки лекарската намеса е починал от травмите си.

За няколко часа движението в района бе затворено, а автомобилите отклонявани от „Пътна полиция” по обходни пътища. Причините за сблъсъка са в процес на изясняване, по случая е образувано досъдебно производство, заявиха от Областната дирекция.

Според шофьори и експерти по пътно строителство обаче отсечката, където е станала катастрофата, е неправилно проектирана и изключително опасна. „След изграждането на новия околовръстен път за излизащите от Монтана коли няма изход към столицата и мнозина, вместо да обикалят дълго, решават да правят обратен завой на забранен участък. Ситуацията допълнително се усложнява и от близкия Технологичен парк, където има четири фирми, в които постоянно влизат и излизат автомобили”, коментираха специалисти. "Ако АПИ не реконструира участъка, може да има още тежки катастрофи и повече пострадали", предупреждават шофьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България