Шофьор загина след челен удар в тир край Долно Церовене

Шофьор на лека кола е загинал на място при жестока катастрофа на пътя между Лом и Монтана, съобщиха от полицията в областния град. Кървавият екшън се разиграл на 21 януари вечерта на шосе РП II-81, в района на с. Долно Церовене, община Якимово. 50-годишният водач от село Крива бара се движел с “Фолксваген Бора“ от Лом към Монтана. 

На прав участък от пътя шофьорът се опитал да изпревари специален автомобил МАН със софийска регистрация. Навлязъл в насрещната лента и се ударил челно в движещия се срещу него влекач „Скания”.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил изгубил контрол над управлението, завъртял се на пътното платно и се блъснал странично в предната част на следващия движещ се в посока към Лом тир. 

След серията от жестоки удари фолксвагенът излетял встрани от пътното платно. Пристигналият екип на спешна помощ само установил смъртта на водача на леката кола. Шофьорите на тировете, които се отървали без драскотина, са изпрабвани за алкохол и пробите са отрицателни. Извършен е оглед на мястото и е образувано досъдебно производство. 

Коментари

Задължително поле