Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

91 на сто от шофьорите се смятали за безгрешни (обзор) България е начело по жертви на катастрофи в ЕС, а едва 9% признават, че карат рисково

Спецсъдът отказа да прекрати делото срещу Москов за турските ваксини Защитата иска премиерът Борисов да бъде разпитан като свидетел

Шофьор оспори 15 лв. за скоба, осъдиха го да плати 350 лв адвокатски хонорар

Районният съд във Велико Търново е отхвърлил иск на варненец, с който той настоява да му бъде възстановена сумата от 15 лв. за поставена скоба на автомобила. Със същото решение магистратите постановиха ищецът да заплати на търновското дружество „Паркинги и гаражи” 350 лв. за адвокатско възнаграждение.

На 15 април тази година водачът оставил служебния си автомобил на паркинга на площад „Славейков” в старата столица. След няколко часа установил, че е „закопчан” със скоба и се принудил да плати глоба от 15 лв.

В жалбата си до съда срещу принудителната мярка за неправилно паркиране, мъжът твърди, че мястото за паркиране не било обозначено съгласно закона, а и нямало наблизо длъжностно лице, което да му съобщи, че паркира в „синя зона”. От общинското дружество пък оспорили твърденията му.

Оказало се, обаче, че ищецът объркал инстанцията, пред която трябва да се жали.

„Дали приложената принудителна административна мярка е законосъобразна, Районният съд няма право да каже, щом ищецът, пряко засегнат от нея, не е упражнил правото си да я оспори пред компетентния Административен съд – Велико Търново, който да се произнесе по този въпрос”, пише в решението на магистратите от Районен съд – Велико Търново.

Затова те са отхвърлили иска на варненеца като неоснователен и са постановили да плати на общинското дружество разноските по делото.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Поредната гавра с нормалния човек, защо някой юрист но е му е обяснил къде да се жалва, а са му взели парите напразно?

  2. А той защо не се е допитал до юрист преди да подаде жалба?
    И за сведение — жалбите се приемат от една кака със средно образование максимум — тя само ги вписва и ги предава за обработка.

    1. а тия каки за сведение си нямат хал хабер от нищо , връзкарки разни и пред пенсионна възраст, ядох им попарата веднъж, и да знаят, няма да ти кажат къде как и какво

  3. Трябва да се направи както е на запад. Директно оспорваш глобата по интернет. Ако не искат да ти я приемат отивате на медиатор и там ви съветват. Така не се натоварват съдилищата и се постига консенсус относно голям проблем дребни дела. Лошото е че правовата ни система е по съветски тип и дали си виновен или не не е важно. Важното е да имаш един куп бумащина и толкова.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.