Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Шофьор оспори 15 лв. за скоба, осъдиха го да плати 350 лв адвокатски хонорар

Районният съд във Велико Търново е отхвърлил иск на варненец, с който той настоява да му бъде възстановена сумата от 15 лв. за поставена скоба на автомобила. Със същото решение магистратите постановиха ищецът да заплати на търновското дружество „Паркинги и гаражи” 350 лв. за адвокатско възнаграждение.

На 15 април тази година водачът оставил служебния си автомобил на паркинга на площад „Славейков” в старата столица. След няколко часа установил, че е „закопчан” със скоба и се принудил да плати глоба от 15 лв.

В жалбата си до съда срещу принудителната мярка за неправилно паркиране, мъжът твърди, че мястото за паркиране не било обозначено съгласно закона, а и нямало наблизо длъжностно лице, което да му съобщи, че паркира в „синя зона”. От общинското дружество пък оспорили твърденията му.

Оказало се, обаче, че ищецът объркал инстанцията, пред която трябва да се жали.

„Дали приложената принудителна административна мярка е законосъобразна, Районният съд няма право да каже, щом ищецът, пряко засегнат от нея, не е упражнил правото си да я оспори пред компетентния Административен съд – Велико Търново, който да се произнесе по този въпрос“, пише в решението на магистратите от Районен съд – Велико Търново.

Затова те са отхвърлили иска на варненеца като неоснователен и са постановили да плати на общинското дружество разноските по делото.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Поредната гавра с нормалния човек, защо някой юрист но е му е обяснил къде да се жалва, а са му взели парите напразно?

  2. А той защо не се е допитал до юрист преди да подаде жалба?
    И за сведение – жалбите се приемат от една кака със средно образование максимум – тя само ги вписва и ги предава за обработка.

    1. а тия каки за сведение си нямат хал хабер от нищо , връзкарки разни и пред пенсионна възраст, ядох им попарата веднъж, и да знаят, няма да ти кажат къде как и какво

  3. Трябва да се направи както е на запад. Директно оспорваш глобата по интернет. Ако не искат да ти я приемат отивате на медиатор и там ви съветват. Така не се натоварват съдилищата и се постига консенсус относно голям проблем дребни дела. Лошото е че правовата ни система е по съветски тип и дали си виновен или не не е важно. Важното е да имаш един куп бумащина и толкова.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.