Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Румен Радев в Израел: Ще работим за възстановяването на преговорите в близкоизточния мирен процес

Повдигнаха обвинение на бивш началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Най-голямото куче в света тежи повече от 80 кг и е на 9 месеца

Изправят пред Темида домашен асистент, източил дебитната карта на колега

Война на дупките и в Шумен Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

Русия предупреди Македония за негативните последствия от присъединяването на страната към НАТО

Двама загинали и двама ранени при взрив в молдовската столица Кишинев

Пътят Смолян – Мадан в района на Тикале ще остане затворен за 6 месеца

Конституционният съд образува дело за Истанбулската конвенция

България бележи рекорд в ръста на броя на затворниците в Европа

Доналд Тръмп все още не е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Шофьор оспори 15 лв. за скоба, осъдиха го да плати 350 лв адвокатски хонорар

Районният съд във Велико Търново е отхвърлил иск на варненец, с който той настоява да му бъде възстановена сумата от 15 лв. за поставена скоба на автомобила. Със същото решение магистратите постановиха ищецът да заплати на търновското дружество „Паркинги и гаражи” 350 лв. за адвокатско възнаграждение.

На 15 април тази година водачът оставил служебния си автомобил на паркинга на площад „Славейков” в старата столица. След няколко часа установил, че е „закопчан” със скоба и се принудил да плати глоба от 15 лв.

В жалбата си до съда срещу принудителната мярка за неправилно паркиране, мъжът твърди, че мястото за паркиране не било обозначено съгласно закона, а и нямало наблизо длъжностно лице, което да му съобщи, че паркира в „синя зона”. От общинското дружество пък оспорили твърденията му.

Оказало се, обаче, че ищецът объркал инстанцията, пред която трябва да се жали.

„Дали приложената принудителна административна мярка е законосъобразна, Районният съд няма право да каже, щом ищецът, пряко засегнат от нея, не е упражнил правото си да я оспори пред компетентния Административен съд – Велико Търново, който да се произнесе по този въпрос”, пише в решението на магистратите от Районен съд – Велико Търново.

Затова те са отхвърлили иска на варненеца като неоснователен и са постановили да плати на общинското дружество разноските по делото.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Поредната гавра с нормалния човек, защо някой юрист но е му е обяснил къде да се жалва, а са му взели парите напразно?

  2. А той защо не се е допитал до юрист преди да подаде жалба?
    И за сведение — жалбите се приемат от една кака със средно образование максимум — тя само ги вписва и ги предава за обработка.

    1. а тия каки за сведение си нямат хал хабер от нищо , връзкарки разни и пред пенсионна възраст, ядох им попарата веднъж, и да знаят, няма да ти кажат къде как и какво

  3. Трябва да се направи както е на запад. Директно оспорваш глобата по интернет. Ако не искат да ти я приемат отивате на медиатор и там ви съветват. Така не се натоварват съдилищата и се постига консенсус относно голям проблем дребни дела. Лошото е че правовата ни система е по съветски тип и дали си виновен или не не е важно. Важното е да имаш един куп бумащина и толкова.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.