Шофьор попадна в ареста, след като набеди полицай, че е пиян

Снимка: Архив

Шофьор се озова в полицейския арест след подаване на невярна информация, за да осуети действия на служители на реда, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив.

В петък, по утвърден график за работа в малките населени места, била проведена специализирана операция по линия на безопасност на движението в село Розино. При съвместния обход служители от РУ – Карлово и пловдивското Зонално жандармерийско управление установили на една от улиците неправилно паркиран автомобил и пристъпили към съставяне на акт за нарушение по Закона за движение по пътищата на 41-годишния водач от София.

Докато районният инспектор на селото оформял документите, мъжът позвънил на тел. 112 и съобщил, че служителят е без униформа и лъха на алкохол. Подадената информация се оказала невярна, станало ясно от отрицателния резултат на теста с дрегер, направен на служителя от пристигналите незабавно на място негови колеги от РУ – Карлово.

Случаят е докладван в Районна прокуратура – Карлово. Срещу столичанина е образувано бързо производство по чл. 270 от НК, задържан е за срок до 24 часа.

Коментари

Задължително поле