Шофьор преби жена на пътя за одраскана кола

Снимка: Архив

43-годишен мъж нападна и нанесе побой на жена след лек инцидент на пътя с автомобилите, които двамата управлявали.

Пострадалата, която е чужда гражданка, е настанена в болница, а биячът ще бъде изправен на съд, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Произшествието е станало в четвъртък към 10.30 ч. Евгени Г. пътувал със „Сеат Толедо” към центъра на областния град, а Олена Т. /42 г./ била зад него с автомобил „Мазда”. Близо до ж.п. прелеза на Монтана мъжът спрял колата си, но при опит да го заобиколи жената леко одраскала „Сеата”. Вбесен, шофьорът последвал „Маздата” и след като Олена спряла недалеч от общинския пазар, я нападнал. Бабаитът засипал жената с обиди, ругатни и юмруци. След сигнал за скандала на мястото пристигнала полиция.

Олена Т., която е украинка и живее във Вършец, е била отведена в болницата, където лекарите установили травми по лицето и тялото й и комоцио. Жената е настанена в хирургично отделение без опасност за живота.

Срещу Евгени Г. е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя, за което го грозят до 3 години затвор. Според криминалисти, макар че досега не е лежал зад решетките, бабаитът е познат на органите на реда. В Бобовдол той е регистриран за кражба, а в Дупница е бил съден за обсебване, но чрез споразумение се отървал с 200 лева глоба. При проверка на автомобила на Евгени Г. е установено, че той е технически неизравен, съставен му е акт и са му връчени две наказателни постановления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право