Шофьор с над 2.3 промила помете и рани двама мъже с аварирал пикап във Варна

Двама души са пострадали при тежък пътен инцидент в района на ЖП гарата във Варна в посока Морска гара. Това съобщи говорителят на ОДМВР – Варна Ивана Милева за "Фокус".

По думите й сигналът за произшествието е постъпил около 15.40 часа, като става дума за аварирал пикап, който е бил бутан от трима души.

„Двама от тях са пострадали докато правят опити да отстранят превозното средство от пътя. Те са били застигнати и блъснати от лек автомобил. Пострадалите са откарани в болница”, обясни Милева. Тя посочи, че единият от тях е на 62 години и е с установена контузия на глава, гръден кош и крак, а другият, който всъщност е бил водачът на пикапа, е на 87-годишна възраст и е получил контузия на глава, гръден кош и рамо.

„Двамата мъже ще бъдат настанени за наблюдение. Няма опасност за живота им”, каза още Ивана Милева. По думите й водачът на автомобила, който е застигнал и блъснал пикапа, е 27-годишен мъж от Варна, като е установена употребата на алкохол от негова страна в концентрация от над 2.3 промила.

Образувано е досъдебно производство, същият е задържан за срок от 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България