Психично болни със собствен карнавал в Рио

По-малко от 24 часа остават до началото на карнавала в Рио де Жанейро. Пищният фестивал ще бъде открит в малките часове на нощта българско време. И докато някои участват в последните приготовления, за други празникът вече започна. Ден преди официалното начало на годишния карнавал пациенти на местен институт за психично здраве получиха шанс да се включат в забава, организирана специално за тях.

Заедно със своите лекари, семейства и приятели, пациентите на Нилсе да Силвейра организираха свой собствен парад, наречен „Лудостта на предградията“, по улицата, на която е разположена болницата, съобщава БНТ.

С блестящи, пъстри костюми и нарисувани лица, те изпълниха квартала с песни, музика и самба.

Според специалисти по психичното здраве, подобни събития са не само полезни за пациентите, но и представляват възможност за интеграция в обществото, чрез изкуство, музика и култура.

Официалното начало на карнавала в Рио де Жанейро е след края на работния ден в петък. Мнозина, обаче, започнаха празненствата преди повече от месец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.