Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро и 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Шулц иска поста на финансов министър Левицата не можела да си позволи големи отстъпления от предизборни обещания

Мартин Шулц

ГСДП и десницата се събират за преговори в сряда

Лидерът на германската левица ГСДП Мартин Шулц иска неговата партия да получи поста на финансов министър в евентуално бъдещо коалиционно правителство с десницата на канцлерката Ангела Меркел, съобщи в. “Ханделсблат”.

“Целта е да получим финансовото министерство”, заявил Шулц пред депутатите от групата на ГСДП, като изтъкнал важността на управлението на държавните средства.

Искането на този портфейл обаче може да провали преговорите за коалиция, предупреждават анализатори. И припомнят, че този въпрос най-вероятно е бил и една от причините за краха на разговорите за правителство между десницата, зелените и либералдемократите. Последните настояваха техен човек да оглави финансовото министерство и първоначално се смяташе, че Меркел може да се съгласи, още повече предвид факта, че дългогодишният й финансист №1 Волфганг Шойбле напусна поста и оглави Бундестага.

Представител на ГСДП начело на финансите обаче изглежда още по-малко вероятно, тъй като левицата иска да се сложи край на политиката на строги икономии, която Меркел застъпва и наложи и в ЕС.

Социалдемократите не могат да си позволят големи отстъпления от предизборната си програма в нова широка коалиция, след като участието им в предишните две сериозно стопи подкрепата за тях. А евентуално споразумение за правителство ще бъде подложено за вътрешнопартийно одобрение в левицата и членовете й могат да го отхвърлят, ако не открият в него желаните от тях политики.

Меркел заяви днес, че се надява да приключи проучвателните преговори с ГСДП за формиране на правителство до средата на януари, след което да започнат официални преговори за коалиция. “Искаме да съставим стабилно правителство”, каза Меркел.

В сряда се очаква представители на левицата и десницата да се съберат за обсъждане на графика и основните елементи от предварителните преговори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете