Шуменец е бил пребит до смърт

Снимка: Архив

Успял да побегне, но е застигнат и бит още на улицата, където е издъхнал

Шуменец на 42 г. е бил пребит до смърт тази нощ. Инцидентът е станал във вилната зона в местността "Смесе" над града, научи "Труд".

Във вила е възникнал скандал, имало е сбиване и от мястото е успял да побегне Светослав Щерев, съобщи говорителят на окръжната прокуратура в Шумен прокурор Яна Николова. По-късно той е бил застигнат и бит на улицата, където е издъхнал. На мястото след 23,20 часа е била извикана и спешна помощ, но медици само са констатирали смъртта на окървавения мъж.

За инцидента има арестуван от полицията. Криминалисти продължават работата за изясняване на инцидента. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на извършителя, а обстоятелствата ще бъда оповестени по-късно, казаха от прокуратурата.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че окръжната прокуратура в Шумен е привлякла като обвиняем за извършено умишлено убийство по чл.115 от НК 52-годишния Крум Д. Наложен му е 72-часов арест.

Според запознати, спор за изчезнали пари е в основата на убийството. Пийналият Крум решил, че гостът му е откраднал парите, но всъщност забравил, че докато се черпели дошла дъщеря му и той дал банкнотите на нея.

Преди фаталната черпня двамата мъже изтеглили 400 лв. от банкомат в Шумен и пазарували алкохол и храна. Пили във вилата. Дошла дъщерята на Крум и той й дал поисканите пари. След няколко чаши започнал да си ги иска от Светослав, настоявал, че ги е откраднал. Двамата се сбили, Светослав успял да избяга, но бил настигнат от пияния домакин и пребит до смърт. Тази версия убиецът е разказал след изтрезняването си пред разследващи. Крум е родом от Кубрат, но живеел в Шумен и работел като шофьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право