Шуменец протестира срещу 20 лв. глоба за невидим знак

Шуменецът Петьо Стайков излезе с табела в центъра на града на импровизиран протест, защото смята, че неправилно е глобен с 20 лв. Сумата няма значение, шофьорът счита, че е прав и се зарече и в четвъртък да постои на видното място пред сградата на общината. Òîçè çíàê áèë îáúðíàò è íåâèäèì çà Ïåòüî îò Øóìåí

Стайков бил санкциониран на 5 декември към 10,15 ч., защото спрял колата си на ул."Алеко Константинов" след автобусна спирка. Забранителният знак бил неведим, най-вероятното през нощта мародери са го обърнали и сочел към сградите, а не към улицата. Като си свършил работата в близка банка на чистачката му стоял фишът от КАТ.

"Отидох при полицаите и ги питам "защо ме глобявате", а те казват - "ето го знака". Казвам, че не съм го видял, защото е обърнат и съм паркирал. Те казаха, че общината трябвало да ги обръща. А според мен полицаите трябва да се обадят на общината, да помогнат, нали имат ръце...", коментира шуменецът.

И пита - не е ли възможно в ситуацията да се обърне знака и да се скъса фишът?

Снимката с протестната табела на шуменеца се завъртя в социалните мрежи и предизвика разнопосочни коментари. Едни одобряват недоволството му, но други опонират и коментират, че мястото е всеизвестно като забранено за паркиране.

По-късно от пресцентъра на полицията в Шумен коментираха, че "Този знак, за който г-н Стайков оспорва констатираното нарушение, е дублиран на първи, който е в началото на ул."Алеко Константинов". Първият и вторият важат до кръстовището образувано от улиците "Алеко Константинов" и "Цар Иван Александър" - в участъка, на който е паркирал. Стайков е поискал да жали наложената му глоба с фиш. За целта му е предложено да му бъде съставен акт, който ще може да обжалва. Отказал е категорично и се е подписал."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България