Шуменец 5 месеца в затвора за обещани и неиздадени шофьорски книжки

Юксел върнал 4 800 лв. и 400 евро на измамените кандидати

Измамник от Шумен, който обещавал издававане на шофьорски книжки без курсове и изпити беше наказан с 5 месеца затвор при общ режим. Определението е на Районния съд в Шумен за Юксел Юмеров/51 г./, който сключил споразумение след като възстановил 4 800 лева и 400 евро на доверчивците. Мъжът е арестуван от март и де юре е излежал присъдата, която магистратите му налагат.

От декември 2016 до февруари 2017 г. шуменецът успял да излъже трима души. Първият Н.Ч. от село Тушовица броил 2 200 лева срещу обещанието да му издаде шофьорска книжка за категории А, С, Е и Д. След като Юксел се забавил с кетапа, измаменият го срещнал и го накарал да му подпише запис на заповед за дадените пари и пак зачакал. Свидетелство за управление на МПС, категория В си платил и Р.Й. от Бургас, който дал за услугата 400 евро и 1000 лева. Третият измамен И.А. пак от с.Тушовица броил 1600 лева за книжка без обучение и изпит.

Парите са им върнати, а тримата могат да заведат и граждански искове за причинени неимуществени вреди. Дали е предвидена отговорност за тях, че са искали да придобият толкова важен документ, без да посещават курсове, не става ясно от съдебния акт. Измамникът дължи към стотина лева деловодни разноски, определението е окончателно, излежано и той вече е на свобода.

Снимка Авторът

Коментари

Задължително поле