Ирландски ветеран е най-слабият във FIFA 20

Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

Шуменец 5 месеца в затвора за обещани и неиздадени шофьорски книжки Юксел върнал 4 800 лв. и 400 евро на измамените кандидати

Измамник от Шумен, който обещавал издававане на шофьорски книжки без курсове и изпити беше наказан с 5 месеца затвор при общ режим. Определението е на Районния съд в Шумен за Юксел Юмеров/51 г./, който сключил споразумение след като възстановил 4 800 лева и 400 евро на доверчивците. Мъжът е арестуван от март и де юре е излежал присъдата, която магистратите му налагат.

От декември 2016 до февруари 2017 г. шуменецът успял да излъже трима души. Първият Н.Ч. от село Тушовица броил 2 200 лева срещу обещанието да му издаде шофьорска книжка за категории А, С, Е и Д. След като Юксел се забавил с кетапа, измаменият го срещнал и го накарал да му подпише запис на заповед за дадените пари и пак зачакал. Свидетелство за управление на МПС, категория В си платил и Р.Й. от Бургас, който дал за услугата 400 евро и 1000 лева. Третият измамен И.А. пак от с.Тушовица броил 1600 лева за книжка без обучение и изпит.

Парите са им върнати, а тримата могат да заведат и граждански искове за причинени неимуществени вреди. Дали е предвидена отговорност за тях, че са искали да придобият толкова важен документ, без да посещават курсове, не става ясно от съдебния акт. Измамникът дължи към стотина лева деловодни разноски, определението е окончателно, излежано и той вече е на свобода.
Снимка Авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.