Шуменка е сред ранените от атентата в Истанбул

Родената в Шумен Нурай Алиосман/30г./ е сред пострадалите в атентата в клуб в Истанбул навръх Нова година. Младата жена живее от няколко години в норвежката столица Осло и е отишла в Турция специално, за да посрещне 2017-та година със своя приятелка в клуб "Рейна". В момента е на лечение в болница, засегнат е белият й дроб и гръбначният стълб.

Родителите на Нурай и брат й живеят в чужбина. В Шумен обаче, тя има приятели. Класната й Дарина Полихронова, преподавател по български език и литература, е сред тях. Във вторник с ужас от медии научила, че нейното момиче е сред пострадалите. Нурай е завършила хуманитарна паралелка в СУ "Сава Доброплодни" през 2004 г. "Надявам се тя да се възстанови напълно и дано бързо да забрави преживяното", каза Полихронова пред "Труд". Учителката изобщо не е изненадана, че момичето е предприело пътуването. Познава я и знае, че Нурай обичала да пътешества. Описва я като много старателна и отговорна.

След гимназията Нурай е завършила икономика в Шуменския университет "Еп.Константин Преславски". В Осло е поне от 4 г. и работила като счетоводител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България