Шуменка намери 607 лв., занесе ги в полицията

Снимка: Архив

Парите били за дарение на деца

Съвестна шуменка намери портфейл на улицата, докато разхождала бебето си на 1 г. и го занесе в полицията. В него имало лична карта и 607 лв., които се оказали средства за дарение на деца от шуменското село Хитрино.

Доблестната жена е Айсел Ахмед, която преди да излезе по майчинство работила за по-малка заплата от намерената на улицата сума. "Нито за миг не ми е минавала мисълта да не предам парите в полицията. Веднага си представих как щях да се почувствам, ако аз си бях загубила цялата заплата", обяснила Айсел пред униформените.

Личната карта в портфейла била на 40-годишен мъж с адрес в село Висока поляна и той бил издирен бързо с помощта на кварталния полицай. Във вторник следобяд дошъл в РУ- Шумен, за да си получи изгубения портфейл. Оказало се, че това е ортопедът д-р Левент Османов, който работи в Турция. Връщал се често в родното село при близки. В понеделник бил в Шумен и обменил парична сума, като възнамерявал част от нея да дари на две деца, пострадали при жп инцидента в Хитрино. Като се прибрал у дома обаче, установил липсата.

"Странното е, че имах някакво усещане, че ако съм загубил потфейла си в Шумен, ще го намеря. Знам, че в града има много съвестни хора. Много се зарадвах, когато ми се обадиха по телефона и ми съобщиха, че млада жена го е намерила и предала в полицията", споделил лекарят. Ще се срещне с жената, за да й благодари лично.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България