Шуменската полиция с висока оценка от МВР-шефове

"Резултатите от работата на шуменската полиция през 2018 година са много добри", това заяви на брифинг пред журналисти директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той присъства на годишния отчет на ОДМВР-Шумен заедно със зам.-директорът на ГД "Национална полиция" Благородна Макева. От своя страна тя заяви, че е впечатлена от доброто взаимодействие на полицията в Шумен със съдебната и местна власт. И коментира: "Добро впечатление ми направи превантивната дейност на полицията, работата с малолетни и непълнолетни тук е сериозен приоритет".

2 020 са регистрираните престъпления на територията на ОДМВР-Шумен през м.г., с 208 по-малко от предходната. Разкрити са 1090 от тях/53,96%/. Най-голям дял заемат престъпленията срещу собствеността - 823. Престъпленията против личността са 102, с 14 по-малко от 2017 година. Четири са умишлените убийства в областта. През 2018 година в Шуменско са реализирани 44 телефонни измами. Щетите от тях са 316 000 лева. Разкрити 33, остава работа по още 11.

Регистрираните престъпленията, свързани с наркотични вещества са 85, с 22 повече от 2017 година.

През 2018 г. са разкрити 214 икономически престъпления. Иззети са 26 704 къса цигари, 702 кг нарязан тютюн и 2450 литра алкохол без бандерол.

На територията на областта през изминалата година са възникнали 749 пътнотранспортни произшествия, 100 от тях са тежки. Загинали са 18 участници в движението, ранени са 101.

Няма посегателства срещу възрастни хора в малките и отдалечени населени места. За това спомагат и мобилните екипи, които ги посещават регулярно.

През 2019 година областната дирекция в Шумен ще работи по подобряване административното обслужване на гражданите и бизнеса, ще бъдат разработени мерки, които да доведат до намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Ще продължи работата по противодействие на престъпленията против личността и собствеността на гражданите и опазване на обществения ред.

Директорът на шуменската полиция старши комисар Ялчън Расим представи в четвъртък годишния анализ на дирекцията в присъствието на областния управител проф. Стефан Желев, административният ръководител на Окръжна прокуратура и окръжен прокурор Маргарита Георгиева, административният ръководител на Окръжен съд - Шумен София Радославова, ръководители на районни прокуратури в областта. Те благодариха за доброто институционално взаимодействие с областната дирекция на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони