Шуменска делегация участва на Фестивал на цветята в Дебрецен

Шуменска официална делегация от кметството и мажоретният състав на спортен клуб "Ритмик" гостуваха на Карнавала на цветята в побратимения Дебрецен. Пищният парад по време на международния форум за пореден път превърна града в най-желаното място в Унгария през последните три.

trsh2308-10

По време на карнавала по улиците на града шестваха 11 богато украсени платформи с живи цветя, съпроводени от 7 километра дефиле на музиканти, танцьори и певци. Групи от 13 държави се включиха и сред тях бяха и шуменските мажоретки. Танцьорите на Мариола Спасова и Снежана Иванова представиха свои изпълнения на осем различни сцени в Дебрецен и участваха в празничния концерт-спектакъл при закриване на карнавала.

trsh2308-12

Зам.-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова отправи покана към кмета д-р Ласло Пап да гостува на празника на Шумен през май идната година. Д-р Пап прие и благодари на общинското ръководство на Шумен за грижата, с която съхраняват спомена за унгарските революционери. Той изрази желанието си да посети Шумен и къщата музей на Лайош Кошут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България