На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Шуменският кмет гостува на „различното училище“ Любомир Христов обеща нов автобус на школото в с. Царев брод

Снимки: Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов гостува на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Царев брод по покана на неговия директор Тихомир Трифонов. Посещението на градоначалника е част от поредицата срещи и разговори, които той инициира в школата от общината.

“Още когато спряхме отпред, минахме през двора и влязохме, разбрах, че това е различното училище, както гласи и вашето мото. Училището наистина е добър пример и аз ви поздравявам, защото виждам, че всеки от вас е лично ангажиран училището да стане привлекателно за децата”, каза Христов още в началото на срещата. Животът в училището и работата с учениците личи по снимките, които разказват за ежедневието и празниците. Как се работи е ясно от рисунките, стенописите, подредените кабинети и зали.“Сигурен съм, че учители и ученици идват с желание и всички заедно сте направили това място свой втори дом”, похвали кметът учителският екип.

В училището в с.Царев брод се обучават 113 ученици, от които 62 ежедневно пътуват от Коньовец, кв. Макак, кв. Мътница, Велино, Златна нива и Мадара.

Най-новата, записана в първи клас ученичка от началото на тази седмица, е чак от с. Тимарево. Вече е сформиран първи клас от 16 ученици, което означава, че макар и на долната граница паралелката е с нормална пълняемост.

По време на разговорите Любомир Христов припомни, че през последните 3 години Шумен е една от общините в България с най-много инвеститори и необходимост от работна ръка. Той сподели, че според него още от началото на прогимназиалния курс училищата трябва да започнат да работят за професионалната ориентация на децата. Кметът пое ангажимент през следващата учебна година със съдействието на общината да се организират посещения в шуменски предприятия и беседи за различните професии.

Училището има нужда и от нов автобус. „Разбирам необходимостта. Направили сме заявка пред министерството и се надявам искането ни да бъде одобрено“, обясни кметът на въпроса дали може поне единият от старите и много амортизирани училищни рейсове да бъде подменен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.